VOLWASSENEN / Clubavonden / Dubbel-Mix

Jaarlijks organiseren wij een dubbelmix-competitie. Alle mix-duo’s worden naar speelsterkte opgedeeld in een aantal poules van ongeveer 10 ploegen. In de loop van het seizoen speelt men dan tegen alle andere ploegen uit uw poule. Deze wedstrijden gaan door op een aantal vrijdagavonden.

Op het einde van het seizoen wordt binnen elke poule een rangschikking opgemaakt. De beste ploegen stijgen dan het volgend seizoen naar een hogere poule, de laatsten dalen een poule. Bedoeling hiervan is dat iedereen steeds tegenstanders van zijn eigen speelsterkte tegenkomt.

Heeft u een invaller nodig zoek dan zoveel mogelijk iemand van gelijke sterkte om zo een plezierige wedstrijd te behouden. De vervangende ploeg mag geen hogere dubbelwaarde hebben dan de originele ploeg.

WEDSTRIJDEN WORDEN GESPEELD OP DE AANGEDUIDE DATUM EN UUR.

Alleen de wedstrijd van 17:30 uur mag in onderling overleg verplaatst worden. Als wedstijden om weersomstandigheden uitgesteld worden, dan moeten die gespeeld worden voor de volgende dubbelmix-avond. (onderling af te spreken). Wedstrijden die zonder reden (weer/aanvangsuur 17:30) verplaatst worden, krijgen 0-0 als uitslag.

Wedstrijdreglement
 1. De deelnemers worden volgens klassement en/of speelsterkte in poules ingedeeld.
 2. De wedstrijden gaan door op donderdagavond tussen 17.30 en 22.30 uur. Wedstrijden die gepland zijn om 17.30 mag men in onderling overleg met de tegenstanders verplaatsen naar een andere dag. Men moet hiervoor wel zelf een terrein reserveren.
 3. De Planning zal enkele dagen voor aanvang van de competitie op www.rwp.be kunnen geraadpleegd worden. Wie niet op het aangegeven tijdstip kan spelen, moet verplicht voor een vervanger zorgen (zie punt 5). Alleen bij regen wordt de wedstrijd uitgesteld en moet men die inhalen vóór de volgende speeldag.
 4. Indien een speler voor een wedstrijd verhinderd is mag de wedstrijd door een invaller van gelijke of mindere speelsterkte (geen hoger dubbelklassement) gespeeld worden. Indien men een vervanger laat spelen met een te hoog dubbelklassement dan verliest men de wedstrijd (10 – 0). De naam van de invaller moet ingevuld worden op het uitslagenblad.
 5. Indien de wedstrijd gespeeld wordt door het ingeschreven koppel, dan ontvangt het team 1 bonuspunt. (Wordt er gespeeld met een vervanger dan krijgt men geen bonuspunten).
 6. Men schrijft in per ploeg van 2 spelers.
 7. Indien één der spelers of dubbels niet komt opdagen, wordt de wedstrijd door de aanwezige partij gewonnen. (10 - 0)
 8. Indien één der spelers of dubbels meer dan 10 minuten te laat is, tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt of om welke reden ook niet verder kan spelen, wint de tegenpartij. (10 – 0)
 9. De uitslag wordt onmiddellijk na de wedstrijd door de deelnemers zelf ingevuld op het scorebord.
 10. Men speelt niet naar gewonnen sets, maar men blijft de gewonnen spelletjes doortellen gedurende de speelduur. De stand na 1 uur zou dus bijvoorbeeld 11-7 kunnen zijn maar ook 8 - 8.
  • verliezende ploeg krijgt 0 punten
  • winnende ploeg krijgt 2 punten
  • bij gelijk spel 1 punt voor beide ploegen
  • men krijgt een extra punt indien men zonder invaller heeft gespeeld
 11. Jeugdleden kunnen niet deelnemen aan deze competitie, ook niet als invaller.
 12. In alle gevallen, waarin het reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.