Samenwerking TC RWP en TT Kempen

We hebben nu bijna 2 coronajaren achter de rug.
Jaren die we hebben beleefd met beperkingen en aanpassingen. En dan mogen we als typische zomerclub nog niet echt klagen, want de winterperiodes waren het heftigst. 

Maar als club hebben we niet stilgezeten. Er is achter de schermen hard gewerkt. 
Binnen het bestuur hebben we structuur gebracht om zo een betere taakverdeling te krijgen.
En we hebben hulp gekregen van enkele leden. Zij zorgen ervoor dat wij ons kunnen bezighouden met andere zaken. Bij deze nog eens een dikke merci aan onze vrijwilligers! 

Daarnaast hebben we ook het nieuwe betaalsysteem ingevoerd, en de mogelijkheid om met gastspelers te komen genieten van onze club.
Maar de eerste echte grote verandering komt eraan in 2022.

Na een jarenlang engagement van Eric Janssen, heeft hij besloten niet langer de trekker te zijn van de jeugd (lessen, kampen, jeugdavonden). We willen Eric ontzettend bedanken voor de toewijding al die jaren. Bij deze: Merci Eric!

Als bestuur zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. En dat hebben we gevonden bij TT Kempen, een professionele tennisschool uit Merksplas onder leiding van Pieter Geerts.

Zij zullen de lessen voor de jeugd en voor de volwassenen organiseren en ook alle activiteiten voor de jeugd begeleiden. Het aanbod aan begeleide activiteiten zal ook worden uitgebreid.

Nu jullie hoeven niet ineens te schrikken bij de woorden professioneel en Tennisschool. Met Pieter is afgesproken dat wij vooral willen blijven inzetten op gezelligheid, verhogen van het plezier in het spel en samen met elkaar vertoeven op onze club. 
De kans is trouwens groot dat jullie vaak dezelfde trainers zullen zien op het veld, maar ze kunnen eventueel worden aangevuld met andere ervaren lesgevers waarmee Pieter intussen al enige tijd werkt.


Het grote voordeel bij professioneel is dat er binnen die tennisschool mensen actief zijn, die 24 uurper dag, 7 dagen per week, bezig zijn met begeleiding van sporters en in dit geval dan tennisspelers. Zij zullen lange-termijn-doelstellingen opzetten en de vooruitgang van eenieder evalueren en bijsturen. Bedoeling is dat tennissen steeds leuker wordt omdat ze zelf de vooruitgang voelen die ze maken.


Daarnaast zal er ook een uitgebreider aanbod komen. 
Wie meer dan 1 les per week wil volgen moet daar binnenkort de mogelijkheid voor krijgen. Wie zich bij de jeugd al eens met anderen wil meten, zal voorbereid worden op deelnames aan Kidsdagen of jeugdtornooien.

Maar het recreatieve dat zo typisch is voor oner club, blijft behouden.
Jeugdkampen zullen ook opnieuw georganiseerd worden, misschien in een andere vorm maar met veel aandacht voor tennis en plezier. 
Jeugdclubkampioenschappen blijven behouden, misschien in een andere vorm, om opnieuw meer deelnemers te kunnen motiveren. 

Al deze organisatie en begeleiding kost natuurlijk wel iets meer dan wat we gewend waren.
Daardoor zul je merken dat de prijs van de lessen en de kampen omhoog zullen gaan, maar je krijgt er veel voor terug. Eind deze week volgt de activiteitenkalender. Dan kan je alvast een eerste indruk krijgen van de extra mogelijkheden die zullen geboden worden.

We hebben ambitieuze plannen en zoals elk nieuw begin, zijn we er ons van bewust dat we op tijd moeten evalueren. Toch staan wij, het bestuur van tc RWP, en TT Kempen in de startblokken om mee te schrijven aan dit schitterende verhaal. We zijn ervan overtuigd dat dit op lange termijn onze jeugd zeker ten goede zal komen.

Ons doel is om iedereen plezier te laten beleven in de tennissport, ieder op zijn niveau en met zijn eigen doel voor ogen. Dit dankzij de juiste begeleiding en ondersteuning. 

Wij kijken alvast uit naar 2022!

No Replies to "Samenwerking TC RWP en TT Kempen"