De anderhalvemeter-beker
Competitie

Tijdens de tornooiweek van zaterdag 11 juli tot zondag 19 juli wordt er gespeeld voor “de anderhalvemeter-beker” door onze clubleden.

Dit is een gemengde ploegencompetitie voor alle clubleden vanaf 16 jaar. Men mag maximaal met 9 personen inschrijven waarvan minimum 3 mannen en 3 vrouwen. IEDEREEN KAN MEEDOEN, ongeacht het spelniveau.


Kort samengevat

De ploegen moeten allemaal 3 à 4 competitie-avonden en een slotdag (zondagnamiddag) spelen.

Op deze avonden en slotdag moet je met minimum 2 vrouwen en 2 mannen van de ploeg aanwezig zijn. Er worden telkens 1 dubbel-dames, 1 dubbel-heren en 1 dubbel-mix match gespeeld.

Per reeks wordt er een klassement opgemaakt. De klassementen van de 3 reeksen worden samengeteld en de ploeg die het best scoort is winnaar van “de anderhalvemeter-beker”.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Er zullen dus meer winnaars zijn van “de volgendekeerbeterbeker”.

Planning

De matchen voor “de anderhalvemeterbeker” zijn door lottrekking bepaald.

Er zijn voor elke ploeg 4 competitie-avonden gepland. Het klassement wordt opgemaakt over de 4 competitie-avonden.
Als er echter een competitie-avond tussen zaterdag 11 juli en donderdag 16 juli niet kan doorgaan door het slechte weer wordt deze verplaatst naar vrijdag 17 juli. De 2 laatste competitie-avonden vervallen dan en het klassement wordt opgemaakt over 3 competitie-avonden.

De competitie-avonden starten om 19u op weekdagen en op zaterdag.Op zondag wordt er om 18 u gestart (een uur langer drinken). FINALES starten om 13.30 uur.

Gelieve een kwartier voor de match aanwezig te zijn (lijsten liggen klaar maar de namen van de spelers moeten nog ingevuld worden, korte briefing (handicapsysteem), eventuele vragen,…)

Let Op! Het is niet altijd “ladies first”. Soms beginnen we ook met de dubbel-heren reeks of de dubbel-mix reeks.
Meer details vind je in het wedstrijdreglement.

Veel tennis- en aprés-tennis-plezier.

TEAMS

1. The naughty boys and the spicey girls
2. De plekijzers
3. Ken ik u van ergens?
4. L'Amour Toujours
5. Supporters Mekkenroe
6. Tennis live matters
7. A-team
8. B-team
9. Kiss My Ace
10. Ace Ace Baby!

11. Maandagbubbels
12. The internationals
13. One hit wonders
14. Ace-holes
15. De tornooiratten
16. Donckers & co
17. Pinten Boven Punten
18. De Ballenbuddies
19. De Sjaak trakteert (winnen of niet)
20. De Volhouders

Wedstrijdreglement
 1. Elke ploeg zal 3 à 4 competitie-avonden moeten spelen tussen zaterdag 11 en zaterdag 18 juli. De slotdag (finales) is op zondag 19 juli.
 2. Elke competitie-avond (en ook op de slotdag) worden er per ploeg 3 matchen gespeeld (1 uur spelen, punten doortellen systeem dubbelmix, dubbeldames):
  • 1 dubbel-dames
  • 1 dubbel heren
  • 1 dubbel-mix
  Er moeten per speeldag minimaal 2 mannen en 2 vrouwen van elke ploeg aanwezig zijn. Alle spelers van de ploeg zijn natuurlijk welkom maar er kunnen maximaal 3 vrouwen en 3 mannen per avond spelen.
 3. De matchen worden door lottrekking bepaald.
 4. Een handicapsysteem moet de matchen wat evenwichtiger maken. Bv. Is het verschil in dubbelpunten bijvoorbeeld 15-20 punten, dan krijgt de ploeg met het minste punten elk spel 15-0 voor.
 5. Na de competitie-avonden wordt er per reeks (dubbel-dames, dubbel, heren,, dubbel mix) een klassement opgemaakt. Dit klassement bepaalt voor welke plaats er op zondag 19 juli gespeeld wordt.
  • gewonnen match = 2 punten
  • gelijk spel = 1 punten
  • verlies = 0 punten
  Bij gelijke stand in het klassement telt het verschil tussen gewonnen en verloren spelletjes
 6. Opmaak van het eindklassement. In de 3 reeksen zal elke ploeg in zijn reeks een bepaalde plaats behalen. De plaatsen worden voor de 3 reeksen samengeteld en de ploeg die het laagste scoort, wint “de anderhalvemeterbeker”. Voorbeeld: de ploeg “de teekskes” eindigt bij de dubbel-dames als 3e, bij de dubbel-heren als 10e, en bij de dubbel-mix als eerste. Dit levert dan als eindresultaat 14 punten op.
 7. De planning voor de competitie-avonden wordt enkele dagen voor de start van “de anderhalvemeterbeker” bekend gemaakt.
 8. De planning voor de slotdag wordt na de laatste competitieavond bekend gemaakt.
 9. Er wordt op de competitie-avonden gestart om 19u. Er wordt telkens een uur gespeeld. Dus de volgende matchen zijn om 20u en 21u.
 10. Het beginuur op zondag zal later bepaald worden en zal afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen. Het einde van de laatste matchen is voorzien om 17u of 18u. Met daarop volgend uitreiking van de “de anderhalvemeterbeker”.
 11. LET OP!
  • In de kantine en op het terras blijven de horeca-maatregelen van kracht.
  • Maximum 10 man aan 1 tafel. (is uw bubbel)
  • Blijf de hele avond aan dezelfde tafel zitten.
  • Niet rechtstaan aan de toog of aan de tafels.
  • Volg de looprichting in de kantine: binnen langs de dubbele deur, buiten langs het schuifraam aan de veranda.
  • Houd afstand van 1.5 meter (ook op en aan de terreinen).
  • Stoelen en tafels zelf ontsmetten met de daarvoor voorziene producten.
  • Ontsmet regelmatig uw handen.