VOLWASSENEN / Clubavonden / Damesbeker

Tijdens onze 8 vrouwenavonden op donderdag zullen we dit jaar weer in ploegen spelen zoals vorig jaar. We hebben het afgelopen seizoen heel wat suggesties naar organisatie toe mogen ontvangen. Naargelang het aantal inschrijvingen proberen we onze competitie zo optimaal mogelijk te organiseren. Het is een ploegencompetitie waarin elke avond minstens 3 leden en maximum 6 leden van je ploeg zullen aantreden. De data zijn te vinden op onze kalender aangegeven als Damesbeker.

Wedstrijdreglement
 1. Elke ploeg zal op elke competitie-avond 3 dubbelmatchen spelen. Bij een oneven aantal ingeschreven ploegen kan men uitzonderlijk eens een vierde wedstrijd moeten spelen. In dit geval heb je dan ook minimum 4 spelers nodig die avond, en maximum 8.
 2. Jeugdspelers kunnen niet deelnemen aan deze competitie. Inschrijven kan vanaf geboortejaar 2003.
 3. Men mag op 1 avond niet 2 keer dezelfde ploeg opstellen. Daarom moet men minstens 3 aanwezige spelers per ploeg hebben. Het is aan jullie als ploeg om deze verdeling zelf onderling te regelen. De organisatoren moeten deze regeling niet op voorhand weten.
 4. De matchen worden zo evenwichtig mogelijk samengesteld. Er wordt met een handicapsysteem gespeeld. Hiervoor zullen wij rekening houden met je aantal punten in het dubbelspel alsook je vroegere indeling in de poules bij de damesavonden.
 5. Er wordt gespeeld tot aan het belsignaal. Het punt wordt niet uitgespeeld.
 6. Er wordt een ploegenklassement opgemaakt.
  • per gewonnen match: 2 punten
  • gelijk spel: 1 punt
  • verlies: 0 punten
  • bij gelijke stand telt het verschil tussen gewonnen en verloren spelletjes
  • De scores worden door de spelers zelf ingevuld. Wanneer deze niet zijn ingevuld, kunnen er ook geen punten worden toegekend.
 7. Een ploeg die ingeschreven is met minder dan 10 spelers kan tijdens het seizoen nog uitgebreid worden tot maximum 10 dames. Transfers tussen ploegen zijn niet toegestaan. Een uitbreiding wordt steeds gemeld via info@rwp.be.
 8. Zoals in het verleden werken we met een vast bedrag voor de damesavond. Dit bedraagt 8 euro per persoon, per avond. Dit bedrag betaal je zoals steeds voor aanvang van de match(en) aan de kassa bij de barman of barvrouw van die avond.
 9. Wij verwachten de eerste damesavond (15 april) alle duo’s telkens 20 minuten voor aanvang van de match in de kantine. We zullen die avond alles nog eens mondeling overlopen. We leggen ook uit hoe jullie de andere avonden de papieren moeten invullen en jullie eventuele handicap kunnen berekenen. Vanaf de volgende damesavond verwachten we de spelers steeds 15 minuten voor aanvang van de match. Op deze manier heeft iedereen voldoende tijd om de papieren correct in te vullen.